Personal Coaching

Ben je af en toe de weg kwijt?
In een doodlopende straat beland?
Een weg ingeslagen maar ligt die niet op jouw route?
Een richting opgegaan maar onderweg opgebrand?
Wil je meer zijwegen ontdekken?

Ontdek de weg naar jezelf en kies de route die bij je past.

Kruispunt Consulting kan van hulp zijn bij het ontdekken van de afslag naar jezelf. Want het mooiste wat iemand kan worden is zichzelf.

Een nieuwe functie, te veel stress op het werk, vastlopen in een functie, verandering van omstandigheden op de werkplek, uitbreiding van (management)taken, een nieuwe teamsamenstelling, ruimte voor een volgende stap: allemaal situaties waarin personal coaching ingezet kan worden.

Bij personal coaching vormt de persoonlijkheid van de gecoachte het uitgangspunt.
In mijn rol van coach zie ik mijzelf als instrument om de gecoachte te begeleiden in zijn persoonlijke ontwikkeling en in de ontdekkingstocht naar hemzelf, naar zijn authenticiteit.
Er is veel aandacht voor attitude, inzicht en zelfbewustzijn. De effecten van het eigen gedrag op de omgeving worden helder gemaakt. De gecoachte krijgt zicht op blokkerende overtuigingen en (gedachten)patronen en maakt de weg vrij om gewenst gedrag te vertonen.
Mijn belangrijkste doelstelling bij coaching is het zelfsturende en zelflerende vermogen van mensen te stimuleren zodat ieder zichzelf verantwoordelijk voelt voor zijn eigen doen en laten en dus ook voor zijn eigen functioneren. Zo blijkt ieder in staat latente en potentiële kwaliteiten van zichzelf aan te spreken en vervolgens beter en prettiger te functioneren.

Op basis van een intakegesprek met de gecoachte en de opdrachtgever wordt een traject uitgezet.