Loopbaancoaching

Ben je een pad opgegaan en weet je niet of en hoe je verder wil?
Wil je nieuwe wegen ontdekken?

We helpen je op een kruispunt in je leven te komen en verschillende richtingen te onderzoeken zodat je weer keuzemogelijkheden hebt naar de toekomst. Met plezier werken en doen waar je goed in bent zijn belangrijke uitgangspunten om gemotiveerd te kunnen werken en het beste uit jezelf te kunnen halen.
Als je je wilt bezinnen op je loopbaan of wilt veranderen van werk, om welke reden dan ook, kan een loopbaancoachingstraject je enorm helpen.

Kruispunt Consulting werkt doorgaans met werkmateriaal dat na invullen functioneert als gespreksmateriaal. Indien gewenst kan gebruik worden gemaakt van assessments of testen. De nadruk ligt op het begeleiden van het proces van zelfontdekking en het ontwikkelen van meer balans tussen denken voelen en willen. Niet de arbeidsmarkt maar persoonlijke drijfveren en vitaliteit vormen het uitgangspunt in dit ontwikkelingsproces
Mijn visie is dat de weg van begeleiding veel meer tot zelfsturing leidt. Door het bezinningsproces en de feedback neemt zelfkennis en daardoor ook het zelfvertrouwen en de persoonlijke kracht to. En vervolgens ook de actiebereidheid.

In mijn rol als loopbaancoach begeleid ik mensen in een aantal gerichte stappen naar hun doel. Iedere sessie krijg je gerichte huiswerkopdrachten mee. Het begint met inzicht krijgen in jouw eigen situatie, in je eigen belangrijke (persoonlijke) waarden, drijfveren, kwaliteiten, valkuilen, voorwaarden en belemmeringen. Wanneer deze zaken duidelijk zijn besteden we aandacht aan het vervolg: welke loopbaanstap past het best bij jou op dit moment. Dit is een moment van herbezinning. Belangrijk daarbij is dat je ontdekt en ervaart dat iedere situatie op zich keuzemogelijkheden biedt. Ook de wil en de motivatie om in actie te komen zijn cruciaal in deze fase.
Het uiteindelijke doel voor mij is je zodanig te prikkelen dat je weer enthousiasme, energie en vervulling voelt naar de toekomst en erin durft te geloven. Dan ben je namelijk ook in staat invulling aan je dromen te geven.

Een loopbaantraject omvat ongeveer 6 tot 8 bijeenkomsten van 2 uur
In de onderzoekssfase wordt veel gewerkt met huiswerkopdrachten.Eventueel maken we gebruik van testen m.b.v. een computer of van een psychologisch onderzoek. In de oriëntatie-fase word je gestimuleerd actief de gewenste loopbaanrichting verder te exploreren.